Aj tento mesiac sme sa veľa naučili.

Naše tradičné piatkové vzdelávanie sa zameralo na dôležité témy a to: zdravá strava, spánok, náboženské práva a pracovno – právne vzťahy. Zaujímavosťou je, že existujú prázdne tuky. Prázdne kalórie sa nachádzajú v rôznom nezdravom jedle a sladkých nápojoch. Čo dnes obsahuje tvoj tanier. Je dôležité, aby sme sa dobre vyspali, pretože sme zamestnaní a musíme fungovať v práci aj doma. Naučili sme sa, že treba chrániť a vážiť si majetok a materiál Domu Svitania. Treba sa veľa pýtať, keď si nie sme istí, či a čo môžeme  premiestniť.  

Zúčastnili sme sa spoločenských akcií ako Malacká šošovica aDeň rodiny. Na Malackej šošovici som bola v stánku s našou Miškou. Stretli sme veľa milých a usmiatych ľudí.

Na podujatí Deň rodiny prekvapivé bolo, že aj mnohí ľudia, čo sa zúčastnili Malackej šošovice, prišli aj na Deň rodiny a podporili nás svojou kúpou znova.     

Do práce na bicykli je akcia, ktorá prebieha celý mesiac jún. Moji kolegovia sú obdivuhodní. Cez rybníky sa dostať cca 10 km do Jakubova . Potom v práci sú fyzicky a aj psychicky aktívni. A potom rovnakou cestou domov. Aj pani riaditeľka nám išla bicyklovaním príkladom. 

V rámci nácviku starostlivosti o domácnosť sa učíme polievať záhon a mnohé ďalšie zručnosti.Polievanie je každodenná letná aktivita. Príjemne rozhovory s pani Aničkou Kožuchovou. Sú zaujímavou tradíciou. Miška nám urobila kurz krížikovej výšivky, je to fuška, ale krásne výrobky.

Príjemné prekvapenie pre nás bolo, že prišli Ivetkine psíky. Ivetka priviedla veľmi pekných a poslušných domácich miláčikov. Terapia so psami sa volá canisterapia.

Relaxačná aktivita bola vyfarbovanie mandaly, je to super činnosť proti stresu. Možnosť vybrať si z rôznej palety farieb.

Tento mesiac sme privítali veľa návštev, ale mne utkvela v pamäti návšteva zo Vstúpte. Peťko si objednal tričko s trojkolkou. Nech ho to povzbudzuje v bicyklovaní.

Prišli k nám dámy z firmy IKEA na sociálne aktivity.  Privítali sme ich, pohostili sme ich a porozprávali sme im o našej práci. Bol u nás na návšteve paralympionik Marek Gergely. Bol užasnutý, akú dobrú robotu robíme a ako pekne komunikujeme s ľuďmi s postihnutím.

V krajčírskej dielni sme ušili fešákov s čiapkami a mnoho ďalších pekných výrobkov. Ďakujeme dobrým ľuďom, ktorí si prišli k nám kúpiť naše výrobky a odniesli ich ako darček svojim priateľom a rodine, napríklad aj do Ameriky. Ďakujeme. Takúto pomoc a podporu si veľmi vážime.

Patrícia Bučková